Tawk.To Manager WordPress Plug-in

Tawk.To Chat WordPress plug-in verbeterd

Precies een jaar na het uitkomen van de gratis WordPress plug-in OmniLeads TawkTo Manager voor de tawk.to live chat is deze flink uitgebreid met nieuwe functies. Dit mede aangemoedigd door de inmiddels bijna 2000 actieve gebruikers en de honderden nieuwe downloads per week! De nieuwste versie 2.2.1 is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels en biedt uitgebreide mogelijkheden om de chat te tonen op:

• De website (front-end)
• In het WordPress dashboard
• WooCommerce pagina’s
• Voor bepaalde gebruikersrollen
• Met een shortcode

Het is voor alle soorten pagina’s op de website en in het dashboard mogelijk om de chat te tonen – of juist niet – voor specifieke typen gebruikers zoals abonnees, klanten en de WordPress beheerder. WooCommerce opties worden getoond als WooCommerce is geïnstalleerd en actief is.

Screenshots TawkTo plugin WordPress

Zie de onderstaande screenshots voor een korte impressie van de plug-in.

Waarom deze plug-in?

Deze vragen zullen WordPress gebruikers zich stellen wanneer zij een plug-in zoeken voor de tawk to chat omdat er maar twee plug-ins voor zijn en dat zijn deze en de officiële plug-in van de makers van tawk to. De reden om voor deze plug-in te kiezen is omdat die op alle fronten van hogere kwaliteit is dan de officiële plug-in. Daarnaast biedt de TawkTo Manager plug-in meer opties en is in meerdere talen beschikbaar. De reden dat ik destijds deze plug-in ontwikkelde was omdat ik op dat moment een aantal functies miste in de officiële plug-in en daarom maakte ik mijn eigen versie met wat ik zelf graag wilde. Ook wilde ik zelf graag mijn vaardigheden op het gebied van WordPress plug-in ontwikkeling verbeteren en ik zag hierin een mooie gelegenheid voor een klein oefen project en dat is uiteindelijke deze plug-in geworden.

Concurrentie is noodzakelijk

Dit is de les die ik er uit heb gehaald na het schrijven van de code. Ik vond namelijk dat het beter was geworden dan ik had verwacht en in mijn enthousiasme bood ik de code zonder voorwaarden aan aan de mensen van tawk.to. Het antwoord van Tony per email: “Nice, we need exactly this.. Ill talk to the team next week. Thanks!”. Na het weekend hadden ze de code onherkenbaar omgecat naar hun nieuwe versie met alle functies die ik had gemaakt er in. Het was geen verrassing dat ik nooit meer een reactie heb mogen krijgen, of een kleine vermelding maar daar was en is het mij niet om te doen. Wat ik toen wel echt direct merkte is dat concurrentie producten beter maakt omdat het dwingt tot investeren en verbeteren. Ik vind dan ook dat ik hen met de nieuwe versie wederom een grote dienst bewijs al vraag ik mij af of zij dat ook zo beleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu