Twitter verhoogt volg limiet naar 5000

twitter boost 2

Twitter heeft de limiet voor het aantal accounts dat gevolgd kan worden verhoogd van 2000 naar 5000. Een Twitter account kan zelf namelijk een beperkt aantal andere accounts volgen. Deze grens is van belang voor nieuwe accounts omdat volgers aantrekken boven die grens een stuk lastiger wordt. Uiteraard daar gelaten dat interessante, leuke of goed in de markt gezette accounts altijd beter presteren dan minder leuke accounts.

Volgers krijgen op Twitter

Als een nieuw account begint met het volgen van anderen dan kan dat zonder beperking tot de limiet daarvoor. Boven deze volg limiet mag het account zelf niet meer dan plusminus 10 tot 15% anderen volgen dan het aantal volgers dat het account zelf heeft. Met deze verruiming is een nieuw account dus in staat om veel sneller te groeien tot een volwassen account met een echt gevolg en bereik.

Uitleg Twitter account volg limieten

De volg limiet houdt in dat een account niet meer dan 5000 accounts kan volgen zonder zelf bijna even veel volgers te hebben. In de praktijk betekend dit simpelweg dat je zelf 5000 andere Twitter accounts mag volgen zonder beperking en daarom groeit het aantal volgers in het begin het snelst. Boven de grens van 5000 wordt het ineens een stuk moeilijker omdat de limieten dan in werking treden. Boven de 5000 volgend is er een beperking die neerkomt op dat een account zelf niet meer mag volgen dan het aantal volgers dat het zelf heeft plus 10%.

Dus wanneer een account zelf 5000 volgers heeft, dan mag het dit account zelf maximaal 5500 anderen volgen. Een account met 2000 volgers heeft die beperking niet. Die kan dus 0 volgers hebben en 2000 anderen volgen. Dit was in de oude situatie de limiet.

Geen vrijbrief en er zijn regels!

Pas op en trek niet de conclusie dat een nieuw account niet geblokkeerd of opgeheven kan worden want dat is niet zo. Ongepast gedrag kan alsnog leiden tot een blokkade e.d. en dit omdat agressief volgen verboden is.

Agressief volgen is verboden

Agressief volgen is het in zeer grote aantallen volgen en ontvolgen van andere Twitter accounts en leidt vanzelf tot opheffing als de grens wordt overschreden. Deze grens is niet bekend buiten Twitter en die weet je pas wanneer er overheen bent gegaan en het account al geblokkeerd is zonder waarschuwing vooraf. Dit is wat Twitter er zelf over zegt op hun website:

We controleren alle accounts op agressief volgen en volg-churn (herhaaldelijk grote aantallen andere gebruikers volgen en ontvolgen). Je kunt hieronder meer over deze regels lezen, maar als je niet honderden gebruikers op één dag volgt of ontvolgt, en je geen geautomatiseerde methodes gebruikt om gebruikers te volgen, zit je goed. bron: https://support.twitter.com/articles/20172708 – gedownload 12-11-2015.

Bron: https://twitter.com/Support/status/659082270737719296
Vincent Smit van Promote Your Network bedankt voor de tip!

Meer weten over wat ik voor u kan beteken van het verder ontwikkelen van uw Twitter account(s)? Bel of mail mij gerust want ik sta u graag te woord.

Nog niet uitgelezen? Bekijk dan ook eens de door mijzelf gemaakte Twitter Tool en bijbehorende mogelijkheden!

 

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu