Verander uw e-mail en social media wachtwoorden

Naar aanleiding van het blog op It’s high time you changed your passwords op kaspersky.com raden wij ook aan dat u uw wachtwoorden veranderd. De reden hiervoor is een hack van LinkedIn uit 2012 waarbij miljoenen e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden buit zijn gemaakt. Deze bestanden zijn verkocht op de zwarte markt voor dit soort bestanden en hiermee hebben hackers ook het LinkedIn, Pinterest en Twitter account van Marc Zuckerberg gehackt. Dit wordt makkelijk gemaakt omdat de meeste mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor outlook.com, gmail.com, linkedin.com etc.

Inloggen Twitter en wachtwoord opnieuw instellen

Van verschillende klanten en gebruikers van Twitter Manager hebben wij vernomen dat inloggen op Twitter alleen mogelijk is na het veranderen van het Twitter wachtwoord wat ondergetekende zelf ook heeft ervaren. Als dit voorkomt dan is het vaak zo dat dit meerdere keren opnieuw gebeurd wanneer er een tijd later weer ingelogd wordt. Om die reden hebben wij onze eigen applicatie nagekeken en hebben wij niks bijzonders kunnen vinden. Alles werkt en accounts zijn en blijven gekoppeld aan twitter.com. Momenteel staat de vraag uit bij Twitter waar dit aan kan liggen. Het vermoeden is dat er geen echt antwoord zal volgen maar desalniettemin staat de vraag open.

Gebruik authenticatie in twee stappen

De meeste grote aanbieders van webmail en sociale netwerken hebben een optie om authenticatie in twee stappen te gebruiken. Wanneer dit ingesteld wordt moet er altijd een mobiel telefoonnummer worden toegevoegd aan het account omdat tijdens het inloggen een extra code opgegeven moet worden. Deze code wordt per SMS verstuurd tijdens het inloggen. Dit is de meest veilige manier van inloggen waarmee echt niemand anders dan uzelf kan inloggen zelfs wanneer iemand anders over het wachtwoord beschikt.

Links naar instructies inloggen in twee stappen


Header afbeelding gebruikt voor dit blog is afkomstig van https://blog.kaspersky.com/change-passwords-now/12284/ en alle rechten behoren aan hen toe. 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu