Twitter Cards zijn er om de media beleving op Twitter te verrijken en er zijn meerdere soorten Twitter Cards. In dit deel uit de reeks Twitter Cards bespreken we de Twitter Summery Card. De Twitter Summery Card betreft een samenvatting van de inhoud van de pagina waarnaar een op Twitter gedeelde link verwijst en deze samenvatting wordt weer gegeven onder de tweet. Voorwaarde is wel dat er een summery card is toegevoegd aan de pagina in kwestie. De summery card is een kosteloze Twitter Card en moet niet worden verward met de advertentie Twitter Card.

De summery card wordt dus getoond bij tweets, die een link naar een pagina met deze summery card bevatten en is zichtbaar als een korte tekst onder de tweet. Binnen Twitter marketing worden de cards dan ook gebruikt als inbound tool voor meer website bezoekers. Een variant op deze card is de Twitter Summery Card met afbeelding. In deze “how to” leggen wij uit hoe u in een paar eenvoudige stappen, en in slechts enkele minuten, zelf uw eigen Twitter Summery Card toevoegt aan uw website. Hieronder treft u een voorbeeld aan van een Twitter Summery Card zoals wij die gebruiken op omnileads.nl.

Twitter Card Summery
Voorbeeld Twitter Card Summery tweet

Met Twitter Cards kunt u aan uw tweets een “rijke” foto, video of media ervaringen toevoegen, die meer bezoekers naar uw website zullen trekken. U kunt eenvoudig een paar regels HTML toevoegen aan uw pagina en als mensen dan uw content tweeten, dan zal de card c.q. samenvatting voor de link zichtbaar zijn op Twitter, en dit voor de volgers van de persoon die uw content deelt.” bron: https://dev.twitter.com/cards/types/summary op 11 november 2014.

De Twitter Summery Card (samenvatting)

De Twitter Summery Card voegt extra informatie toe aan een webpagina en deze informatie is zichtbaar op Twitter en voor andere applicaties zoals zoekmachines. Deze extra informatie over een webpagina wordt op Twitter weergegeven als samenvatting. De samenvatting wordt bijvoorbeeld getoond wanneer men een link naar een pagina op uw website opneemt in een Tweet waarvoor een Twitter Summery Card actief is. De samenvatting onder de tweet wordt ook weergegeven als website bezoekers een pagina delen / tweeten met een embedded share knop op een webpagina.

Voor een Twitter Summery Card kunnen we zelf de site (het account op Twitter), een titel, een omschrijving, een afbeelding en een url opgeven. De voorbeeld code hierna is gebruikt om de voorbeeld tweet hiervoor te maken.

Voorbeeld HTML code die in het HEAD deel van de front page wordt ingevoegd voor het weergeven van een samenvatting van de website op Twitter:

<meta name="twitter:card" content="summary" />
<meta name="twitter:site" content="@OmnileadsNL" />
<meta name="twitter:title" content="Omnileads.nl Twitter LeadGenerator" />
<meta name="twitter:description" content="Bezoek onze website voor info." />
<meta name="twitter:image" content="https://www.omnileads.nl/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/twitter-lead-generator-model.png" />
<meta name="twitter:url" content="https://www.omnileads.nl/" />

Voor omnileads.nl bevat de broncode van de startpagina, en in dit geval ook elke andere pagina, de volgende regels HTML:

omnileads bron Twitter Summery Card
HTML bron met Twitter Summery Card

Na het toevoegen van de Twitter Summery Card kunnen we met de Twitter Card Validator bekijken of de ingevoegde HTML juist werkt. Ook kunnen we met de card validator voor activatie bekijken of deze naar onze zin is. Zo niet, dan kunnen we de meta tags aanpassen totdat de samenvatting wel naar onze zin is.

Twitter Card validator
Twitter Card validator dev.twitter.com

Tip: wanneer de Twitter Card Validator niet de aangepaste samenvatting weergeeft, voeg dan steeds de onderstaande tekst toe, maar dan na elke update met een ander nummer aan het einde:

mijndomein.nl/?test=1 of mijndomein.nl/mijn-pagina.html?test=1

Twitter Card laten goedkeuren

Voor publicatie moeten uw Twitter Card en uw domein eerst door Twitter goedgekeurd worden. Pas na deze goedkeuring wordt een Twitter Card live weergegeven. Als u de goedkeuring aangevraagd heeft, dan wordt u op de wachtlijst voor beoordeling van de card geplaatst. Dit is een geautomatiseerd proces en na goedkeuring is uw Twitter Summery Card direct actief. Let op: als de Twitter Summery Card net als op deze website standaard in de HTML HEAD is opgenomen, dan moet die nog steeds per url / per pagina goedgekeurd worden.

Bevestiging activatie Twitter Summery Card

Wanneer alles correct is verlopen, dan ontvangt u binnen een paar minuten, tot maximaal een paar uur, een email krijgen op het email adres dat u gebruikt voor Twitter.  Een activatie bericht ziet er als volgt uit:

Twitter Card bevestiging activatie
Twitter Card activatie

Wij wensen u veel extra traffic toe met uw eigen Twitter Summery Cards. Het Omni Leads Twitter LeadGenerator team.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu