Google Tag Manager Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe kan ik Google Tag Manager installeren of instellen voor een website?
Wat is Google Tag Manager (GTM)?
Hoe kan ik een account aanmaken voor Google Tag Manager?
Voorbeeld configuratie Google Analytics in Tag Manager
Hoe kan ik Google Tag Manager installeren of instellen voor een website?

Nadat u een account heeft aangemaakt moet de tag container op alle pagina’s van de website worden geplaatst. In de console zelf zijn uitgebreide instructies te vinden over hoe de tag geïnstalleerd moet worden en raadpleeg die vooraf. Bekijk ook deze deze instructies als u meer wilt weten over hoe de installatie in zijn werk gaat zie dan ook de video hieronder van Google daarover.

Wat is Google Tag Manager (GTM)?

Google Tag Manager (GTM) is een online tag management systeem voor website en alle digitale apparaten met internet zoals smartphones, apps en elk ander mobiel apparaat met internet. Het voordeel is dat al deze scripts vanuit de console van GTM worden beheerd en aangepast en zonder dat er toegang tot de website of de bron daarvan nodig is nadat de GTM container eenmalig is geplaatst op alle pagina’s van de website.

Google Tag manager wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het verzamelen van data en plaatst hiervoor de scripts van applicaties zoals Google Analytics, DoubleClick en Bing Ads. Daarnaast maakt GTM het mogelijk om scripts zoals Universal Analytics dynamisch en interactief in te zetten en is het mogelijk om elk JavaScript te plaatsen op precies de gewenste pagina of pagina’s.

Hoe kan ik een account aanmaken voor Google Tag Manager?

Om een Google Tag Manager account  aan te maken gaat u naar: https://tagmanager.google.com/#/admin/accounts/create

Voorbeeld configuratie Google Analytics in Tag Manager

Met Google Tag Manager kan eenvoudig de Google Analytics tracking code ingevoegd worden. Gebruik hiervoor de standaard tag die aanwezig is in GMT bij het aanmaken van een nieuwe tag. Als Omnileads de tag aangemaakt heeft ziet die er uit als in het onderstaande voorbeeld.

Google Analytics Tag Google Tag Manager

Om de configuratie van de tag kan bekeken of bewerkt worden door op de tag zelf te klikken. Dit zit er uit als in de onderstaande voorbeeld configuratie als OmniLeads deze voor u heeft ingesteld.

Analytics configuratie voorbeeld Google Tag Manager

Om de Analytics tag in te stellen hoeft alleen het UA ingevoerd te worden in het invoerveld daarvoor. Het enige wat verder gedaan hoeft te worden zijn de trigger All pages toevoegen en de container opnieuw publiceren.

Menu