Analytics beheerder toevoegen

In deze instructie wordt uitgelegd hoe een beheerder toegevoegd kan worden aan Google Analytics(AL). Deze instructie is bedoeld voor klanten die OmniLeads toe willen voegen aan hun Analytics als beheerder.

Vereisten

  • Een Google Analytics account.
  • Toegang als beheerder tot het Analytics account.

Vooraf

Een Analytics account kan meerdere websites bevatten en een website onder een Analytics account heet geen naam maar een zogeheten property ID. Elke website heeft een uniek property ID die vaak Analytics propery ID wordt genoemd en deze is te herkennen als een code die begint met de letters UA-.

1. Inloggen Analytics

Ga naar http://www.google.com/analytics/ en log in op uw Analytics account. Als u nog geen Analytics account heeft dan moet u zich eerst aanmelden als nieuwe Analytics gebruiker wat kosteloos is. Om een Analytics account aan te kunnen maken moet beschikken over een Google Webmaster Tools account. Als u die niet heeft dan moet u deze eerst aanmaken. Dit is eveneens kosteloos. Na het inloggen op Analytics wordt de startpagina (Home) geladen met een  overzicht van onder het Analytics account aangemelde websites.

2. Selecteer website

Kies op de startpagina de startpagina voor de website waarvoor een beheerder moet worden toegevoegd. Nu wordt het Analytics startscherm getoond voor deze website met allerlei statistieken.

3. Ga naar Beheer -> Gebruikersbeheer

Kies in het primaire navigatiemenu (bovenaan de pagina) voor de optie Beheerder. Nu wordt het beheerscherm voor de website getoond. Kies hier in het linker menu de optie Gebruikersbeheer.

4. Voeg beheerder toe

In het scherm Gebruikersbeheer bevindt zich een invoerveld voor het toevoegen van een nieuwe beheerder. Geef hier het emailadres op van OmniLeads hiervoor. Indien u geen specifieke aanwijzing voor een te gebruiken e-mailadres hiervoor heeft ontvangen van OmniLeads dan kunt u info@omnileads.nl gebruiken.

Beheerder toevoegen Analytics

 

Belangrijk: selecteer voldoende rechten voor de nieuwe beheerder maar niet allemaal. De rechten die minimaal geselecteerd moeten worden zijn: bewerken, samenwerken, lezen en analyseren.

 

, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu