Google Search Console beheerder toevoegen

In deze instructie wordt uitgelegd hoe een beheerder toegevoegd kan worden aan Google Webmaster Tools (GWT) en is bedoeld voor klanten die OmniLeads toe willen voegen aan hun GWT als beheerder.

Vereisten

• Google Webmaster Tools account;
• Beheerder toegang tot het doel GWT account.

Vooraf

Een GWT account kan meerdere websites bevatten en een website onder een account wordt aangeduid met een zogeheten property ID. Elke website heeft een uniek property ID (wordt ook website property of kortweg property genoemd). In GWT vinden we websites aangemeld onder een account onder hun domein naam terug.

1. Inloggen Google Webmaster Tools

Ga naar https://www.google.com/webmasters/ en log in op uw account meld u aan voor een nieuw account. Dit is kosteloos en hiermee kunt u uw website registeren en beheren voor Google Search. U komt nu op uw startpagina (home) met een overzicht van de onder het account aangemelde websites. Dit scherm heet de Search Console.

2. Toevoegen beheerder aan Webmaster Tools voor een website

Selecteer website in het startscherm en kies hier voor de website waarvoor een beheerder moet worden toegevoegd. Nu wordt het Webmaster Tools startscherm getoond voor deze website met allerlei statistieken.

3. Ga naar Settings -> Users and owners

Kies in het Settings uitklap menu rechtsboven (tandwiel icoon) en kies hier voor Users and property owners. Nu wordt het gebruikers en eigenaren beheerscherm voor de website getoond. Kies hier voor Add a new user (rode knop rechtsboven).

4. Voeg beheerder toe
Indien u geen specifieke aanwijzing voor een te gebruiken e-mailadres hiervoor heeft ontvangen van OmniLeads dan kunt u info@omnileads.nl gebruiken.

Er verschijnt een nieuw venster (afbeelding hieronder) en hier bevindt zich een invoerveld voor het toevoegen van een nieuwe beheerder. Geef hier het e-mailadres op van OmniLeads hiervoor en voeg de nieuwe beheerder toe.

Google Webmaster Tools beheerder toevoegen

Belangrijk: selecteer voldoende rechten voor de nieuwe beheerder maar maak de nieuwe beheerder geen eigenaar! De rechten die minimaal geselecteerd moeten worden zijn: full of Volledig wanneer de taal op Nederlands ingesteld staat.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu